Met een knipoog naar het verleden!

Vrienden vroegen me of ik nu ook een herenringen collectie met thema familie ging ontwerpen? Ja natuurlijk… en zo begon het.

Voor deze herenringen koos ik een strakke vorm, welke stoer, robuust maar toch verfijnd moest zijn. Hoe ga je deze strakke vormen zo ontwerpen dat ze wel heel prettig draagbaar blijven en toch het verhaal vertellen. Het verhaal van gelijkwaardigheid en de familie welke beschermd moet worden! Het kwetsbare omhuld!

Hier zie je serie Antonio, een van de designs uit de serie René, welke een extra vorm heeft met een knipoog naar de klassieke heren zegel en monogram ringen. Deze knipoog naar het verleden heeft geresulteerd in drie vormen namelijk het rechthoekige model, het zogenaamde klassieke “TV” model en het ronde model (van bovenaf gezien).

Het binnenste zogenaamde familie deel is open en van bijvoorbeeld rosé-goud. De in dit voorbeeld gekozen stenen, welke de partner(s) en kinderen voorstellen, zijn diamanten princess geslepen. De beide buitenste delen zijn bijvoorbeeld van witgoud* (*=of zilver 925 indien mogelijk).

Ook hier heb ik alles ontworpen in CAD om de ringen vervolgens te 3D-printen en te dragen om o.a. te voelen of het comfortabel draagt of de verhoudingen kloppen etc.etc..

Toen de serie klaar was en geprint en ik deze aan mijn testpanel heb laten zien, familie en vrienden, was mijn jongste zoon zo enthousiast dat ik de serie naar hem heb vernoemd! En zo is serie Antonio geboren.

Denk je nu, wow een van deze ringen zou ik ook wel willen! Speciaal voor mij ontworpen? Mail me dan gewoon op rolfengelen@lafacette.nl of app me op 06 337 327 73

OPDRACHT
Ontwerp een Familie-ring voor mannen
UITDAGING
Een mannelijke stoere ring welke het familiedeel moet beschermen
SERIE
Antonio
MATERIAAL
Gerecycled (rosé) goud 585 met zilver of witgoud
ONTWERP & COPYRIGHT
Rolf Engelen
PRODUCENT
Van Dooren Diamonds
PRIJS
vanaf € 3.450,- (in roségoud met zilver, zie laatste foto)
SHARE