Het kwetsbare omhuld!

Vrienden vroegen me of ik nu ook een herenringen collectie met thema familie ging ontwerpen? Ja natuurlijk… en zo begon het.

Voor deze herenringen koos ik een strakke vorm, welke stoer, robuust maar toch verfijnd moest zijn. Hoe ga je strakke vormen zo ontwerpen dat deze wel heel prettig draagbaar blijven en toch het verhaal vertellen? Het verhaal van gelijkwaardigheid en de familie welke beschermd moet worden! Het kwetsbare omhuld.

Hier zie je serie René. Duidelijke en strakke vormen steeds met een subtiel verschil. Deze vormen staan of gelijk, gespiegeld, a-symmetrisch, maar beide delen zijn gelijkwaardig.

Het binnenste zogenaamde familie deel is open en van bijvoorbeeld rosé-goud. De in dit voorbeeld gekozen stenen, welke de partner(s) en kinderen voorstellen, zijn diamanten princess geslepen. De beide buitenste delen zijn bijvoorbeeld van witgoud* (*=of zilver 925 indien mogelijk).

Ook hier heb ik alles ontworpen in CAD om de ringen vervolgens te 3D-printen en te dragen om o.a. te voelen of het comfortabel draagt of de verhoudingen kloppen etc.etc..

Toen de serie klaar was en geprint en ik deze aan de vriend heb laten zien die me heeft aangezet om herenringen te gaan ontwerpen, was hij zo enthousiast dat ik deze serie naar hem vernoemd heb! Van hem heb ik de tekst “Het kwetsbare omhuld”. En zo is serie René geboren.

Denk je nu, wow een van deze ringen zou ik ook wel willen! Speciaal voor mij ontworpen? Mail me dan gewoon op rolfengelen@lafacette.nl of app me op 06 337 327 73

Je kunt ook kijken op mijn speciale sieraden website rolfjewelry.com

OPDRACHT
Ontwerp een Familie-ring voor mannen
UITDAGING
het verhaal van gelijkwaardigheid en het kwetsbare vatten in een duidelijke vorm
SERIE
René
MATERIAAL
Gerecycled (rosé) goud 585 met witgoud*
ONTWERP & COPYRIGHT
Rolf Engelen
PRODUCENT
Handmade in Belgium
SHARE