Hotel

Wandelend door oud Stratum waren mijn eerste gedachtes om voor de bovenste verdieping van het pand iets heel bijzonders te bedenken.

Vanuit die plek kunnen uitkijken, er een markante verschijning van maken: een icoon voor de omgeving waar men geweest wil zijn.

Ik ben begonnen met het onderzoeken van de historie van het stadsdeel Stratum en het pand. Ook heb ik de marketinggedachte van Eindhoven bestudeerd om tot een levensvatbaar concept te komen. Het dak was de eerste uitdaging. Het ontwerp heeft strakke facetten welke aan geslepen diamanten doen denken. Vervolgens heb ik voor elk aspect van mijn concept de maatvoering bepaald.

Het hoofdgebouw, met de ingang aan de Stratumsedijk, wordt hoofdzakelijk gebruikt voor zakelijke doeleinden. Op de begane grond zijn de entree, keuken, kantoor, personeelsruimtes en het magazijn. via het (gedeeltelijk transparante) trappenhuis of lift wordt de 1e verdieping bereikt waar twee vergaderruimtes zijn gesitueerd, met eigen kitchenette. Deze ruimtes kunnen worden samengevoegd tot één grote ruimte. Op de 2e verdieping is een multifunctionele ruimte met bar, voor feesten e.d..

De 3e (en bovenste etage) is de plek voor het ontbijt voor de hotelgasten met groots uitzicht via het glazen dak. Na ontbijt kan deze ruimte ook multifunctioneel worden ingezet.

Het tussengebouw, met ingang aan de Rochusstraat, fungeert als entree voor de hotelgasten. Dit gedeelte heeft een receptie, patio, loungeplek en mogelijkheden om iets te drinken. Via de hal kunnen de gasten met de lift of het trappenhuis naar de bovenste verdieping om van het ontbijt en het uitzicht te genieten.

De hotelgasten overnachten in het achterste gebouw, waarin negen kamer-units zijn gesitueerd, met daarin totaal 24 slaapplaatsen. Waarvan de vier kleinere het sanitair delen en de daarachter vijf grotere een eigen douche en toilet hebben. Deze kamers hebben verschillende bed-indelingen en uitzicht op o.a. verticaal groen, welke via de eigen glazen achterpui te bereiken is.

Zoek je ergens een mooie en functionele oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…., bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf.

OPDRACHT
Transformeer gebouw naar Hotelletje
LOCATIE
Stratumsedijk te Eindhoven
CONCEPT
Iconisch ontbijten
UITDAGING
Het glazen dak
SHARE