Hotel-gevoel

De inpandige badkamer op de begane grond met aangrenzend de inloopkast, moest een plek worden waar je kunt genieten van het “hotel-gevoel” in je eigen huis. Samen met de opdracht om verlost te zijn van alle spullen die je verzameld en toch nodig hebt, was dit mijn uitdaging.

Allereerst ben ik gaan kijken naar de meest logische plek voor alle elementen die je nodig hebt in de badkamer. In dit geval de douche, toilet, wastafel, spiegel, make-up spiegels, kranen, daglicht, kunstlicht, verwarming, wasmand, prullenbakje en het belangrijkste veel opbergruimte.

Ik kwam direct tot de conclusie van een wandmeubel waar veel elementen in terug konden komen met haaks erop het wastafelmeubel. Deze staat als het ware los in de ruimte, waardoor de ruimtelijkheid toe neemt. Dit meubel is custommade en bevat veel opbergruimte, de geïntegreerde wasmand-prullenbakje-make-up spiegel-lades-en stroompunten. Ik wilde het wastafelmeubel als het ware laten zweven in de ruimte (deze staat iets van de muur). Omdat ik een wand als eyecatcher wilde aanlichten minimaal vanuit het plafond tot aan de vloer, heb ik ook de spiegels van de wand af geplaatst aan koperen stangen verbonden met het plafond.

Ook heb ik voor de toiletborstel, toiletrol en extra scheerspiegel een geïntegreerde oplossing bedacht, waarbij je elkaar niet in de weg hoeft te staan.

Dan altijd een van mijn paradepaardjes; Het Lichtplan. Ik was een solartube aanwezig welke ik iets heb geaccentueerd in het verlaagde plafond met extra spiegeleffect. Langs een zijde van de wandkast en het plafond wordt de speciale wand verlicht en tevens laat ik het plafond bij de douche iets terugspringen om ook hier de wand te kunnen aanlichten. Om de spanning wat te verhogen geven een zestal led-spots net dat extra schaduweffect en tevens extra licht waar nodig. Gekozen is om alle verlichting uit het Philips HUE assortiment te kiezen en aan te sluiten op het thuisnetwerk.

Elektrische vloerverwarming en een gecombineerde handdoek radiator (CV met electrisch) zorgt uiteindelijk voor blijvend warme voetjes na het douchen.

In deze badkamer is gekozen voor houtskool zwart eikenhout, sterk geaderde warmgrijze tegels en de wanden bij de douche en wastafel in een soort handgevormde geglazuurde langwerpige tegel welke met een visgraat motief is aangebracht. De koperen kranen, spiegels en buizen geven net dat extra warme hotel-gevoel

Mijn doel is om een juweel van een ontwerp te realiseren waarin u centraal staat! En als ons dat samen lukt dan ben ik heel trots en blij.

Zoek je ergens een oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…., bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf.

OPDRACHT
Herontwerp inpandige badkamer, met spannend lichtplan, veel vloeroppervlak en heel veel kastruimte.
LOCATIE
Eindhoven
UITDAGING
Heel klein oppervlak, enkel daglicht toetreding via solartube.
AANNEMER
Hagendoorn Bouwbedrijf
SHARE