Restyling Juwelierszaak

Een nieuwe (door)start?

Soms zijn er gebeurtenissen in het leven die niet gepland zijn maar die wel een enorme impact kunnen hebben op je leven of in dit geval je levenswerk. Ik kan je helpen, binnen mijn kennis en kunde, om van iets negatiefs iets positiefs te maken. Zo ook in dit geval bij de winkel van mijn moeder. De winkel waar ikzelf 35jaar in actief ben geweest tot en met mei 2018.

Ik kreeg midden in de nacht een telefoontje van ma dat er was ingebroken en dat er van alles kort en klein was geslagen. Ik hoorde lichte paniek in haar stem. hup aangekleed, gereedschap gepakt, want ja dit is ruim 20 maal eerder gebeurt! Eenmaal daar, direct begonnen met puinruimen en na een uurtje of acht was alles aan kanten om de volgende dag weer open te kunnen.

Aan het einde van de dag heb ik mijn moeder een voorstel gedaan over hoe je van iets negatiefs toch iets positiefs kunt maken! Ik stelde voor om het eventuele geldbedrag voor herstel van de vernielde meubelen te investeren in een kleine bouwkundige ingreep. Dit samen met een restyling vd winkel en hergebruik van de nog intacte meubels in een andere opstelling.

Ik ontwierp en tekende in 3D mijn idee. Ze was helemaal enthousiast na mijn presentatie van “het mini verbouwingsplan”. Offertes opgevraagd en door. Alleen niemand had tijd de eerste drie maanden. Toen heb ikzelf besloten om de algehele uitvoering zelf te gaan doen. Tijdens de openingstijden heb ik in twee maanden de hele winkel verbouwd zoals plan. Elke dag foto’s gestuurd aan mijn moeder. Doordat ze al langer ongeneselijk ziek was kon ze er niet meer elke dag even bij zijn. Ze was “super blij met het eindresultaat” appte ze! De winkel was haar kindje. Ik spreek hier in de verleden tijd omdat mijn moeder eind december naar het licht is gegaan. Ze is nu waar ze graag wilde zijn. Ze heeft de winkel achtergelaten voor een nieuwe start.

Wil jij ook een nieuwe start maken met jou winkel en loop je op tegen te hoge kosten? Mail me en samen komen we verder: rolfengelen@lafacette.nl of bel/app me op 06 337 327 73

OPDRACHT
Restyling Juwelierszaak n.a.v. een inbraak
UITDAGING
hergebruik bestaande meubels met minimale investering
MATERIAAL
Zoveel mogelijk natuurlijke materialen
IDEE & COPYRIGHT
Rolf Engelen
UITVOERING
LaFacette Interieur, Megens Electra, De Groot sprinklerinstallaties, Roy de beletteraar, Print & Sign, Janssen Steenberg
SHARE