Monument

De wens van de klant was om aan hun monumentale “pannendrogerij met slangenmuur” een extra glazen uitbouw te creëren over twee verdiepingen. Zij waren erg gecharmeerd van een schuurwoning. Dit pand staat in de oude kasteeltuin samen met o.a. het landhuis, koetshuis, duivenverblijven.

Inmiddels is men al jaren met derden bezig om ideeën uit te tekenen in enkel 2D! Door mijn, door de ogen van de klant, andere benadering van hun wens, mocht ik mijn visie in 3D tonen wat voor hen verrassend bleek! De kunst om alle gebouwen in hun waarde te laten en een zodanige oplossing te creëren dat het duidelijk naar welstand verdedigbaar is. Het oude karakter zal duidelijk overeind moeten blijven en de toevoeging anno nu mag zijn eigen uitstraling krijgen. Elk monument heeft een verhaal, de kunst is die te zien, horen en te begrijpen. Ook zal de materiaal keuze in harmonie moeten zijn met de huidige witte gebouwen met o.a. monumenten blauwe accenten.

Ik heb gekozen om het huidige dak als basisvorm te nemen, deze te kantelen en van het monument af te plaatsen waardoor beide delen duidelijk zichtbaar blijven. De nieuwe uitbouw zou in blauwstaal, wit gepoedercoat aluminium of zink kunnen worden uitgevoerd met natuurlijk heel veel glas zoals wenselijk was. Ik kreeg het compliment dat ik er “een sieraad” van wilde maken en daar ben ik heel trots op.

Zoek je ergens een oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…. bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf

WENS
Glazen uitbouw
LOCATIE
Sint-Michielsgestel
UITDAGING
Monument
COMPLIMENT
Een mooi sieraad
SHARE