Tiny House "Philipsdorp"

De groepsopdracht was om een gezamenlijke stedenbouwkundige invulling te geven aan een nieuwe invulling van de tuinen in het “Philipsdorp”. Deze zogenaamde voor Eindhovenaren heilige grond is onlosmakelijk verbonden met de historie van Philips. In 1910 stichtte Anton Philips dit fabrieksdorp met het thema: gezonde woningen met moestuinen van wel 20 meter diep. Het idee is dat elke bewoner minimaal 10 meter tuin behoudt en de rest afstaat voor een gemeenschappelijk park met een thema.

Mijn Thema van het gemeenschappelijk huis is verbinding! Het is geïnspireerd op het licht onlosmakelijk verbonden met de historische grond waar het op staat! Het is een verrassend gebouwtje met een openbare ruimte, keuken, invalide toilet, slaapkamer en badkamer, uitgevoerd in RVS, glas en cederhout, waar iedereen welkom is en met een extra slaapvertrek voor een romantische overnachting.

Zoek je ergens een mooie en functionele oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…., bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf.

OPDRACHT
Ontwerp een Tiny House met een gemeenschappelijke functie in de "moestuintjes" van het Philipsdorp
LOCATIE
"Philipsdorp" tussen de Hulstlaan en de Johannastraat
CONCEPT
De drie soorten Natuurkundige lichtbundels: Evenwijdig, Convergent en Divergent
UITDAGING
Bewoners leveren stuk grond in t.b.v. gemeenschappelijk park met Tiny Houses
SHARE