Le Compas

Hoe presenteer ik mijn werk nu en later? Hoe flexibel en compact kan ik het maken zodat ik het kan vervoeren? Kan ik mijn visie op het vak hierin duidelijk maken?

De opdracht was in het laatste jaar van mijn opleiding om een presentatiemeubel te ontwerpen waarin/op mijn werk getoond en mijn visie zichtbaar wordt. Het grondvlak mag de 1 x 1 meter niet te buiten gaan. Het meubel kan je omsluiten, je kunt er ook buiten staan. Je kunt zelf een onderdeel zijn van het meubel maar wellicht kan het geheel ook zelf functioneren. De hoogte is vrij maar het moest compact te vervoeren zijn. De plaats waar het meubel staat is vaak tijdelijk, het kan binnen maar ook buiten staan.

De bedoeling was dat ik mijn werk en visie op het vakgebied op een beurs kan tonen. Maar ook moet ik ermee op reis kunnen naar bijvoorbeeld New York om op Times Square de aandacht te trekken wat kan leiden naar een opdracht.

Belangrijk is niet alleen dat ik mijn werk kan presenteren maar ook dat ik mijn visie op het vakgebied “verbeeld”. De uitstraling mocht elk materiaal zijn, maar ook dit moest iets zeggen over mijzelf als ontwerper/vormgever.

Uiteindelijk is mijn ontwerp met als inspiratie “de passer” zo in de smaak gevallen dat ik het advies kreeg om me gelijk aan te melden voor de Biënnale interieur 2018 te Kortrijk in België. Hier heb ik me als “jonge” ontwerper voor ingeschreven en was geselecteerd om deel te nemen. Ik stond op “The Floor is Yours” en heb tijdens de vijf dagen dat ik er mocht staat enorm veel mooie ontmoetingen gehad. Geweldig om meegemaakt te hebben, het was hartverwarmend.

Zoek je ergens een oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…., bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf.

OPDRACHT
Presentatiemeubel voor mijzelf
UITDAGING
Mijn visie op het vakgebied "verbeelden"
UITVOERING
Aluminium CNC, gehard floatglas, geïntegreerde dimbare led en stopcontact met usb
SPONSOR
Fimilo, OMP Frans Groen
SHARE