Toen het kwartje viel!

Op het moment dat ik aan het nadenken was over hoe ik mijn bedrijf wilde gaan noemen en wat voor een beeldmerk daarbij zou kunnen passen en ik dat vertelde aan mijn beste vriendin(grafisch vormgever), vroeg zij “maar je wilde toch iets met het logo van je vader”? Dat klopte helemaal maar hoe, geen flauw idee? Kort erna had ik een bijzonder mooi gesprek met een van mijn voormalige docenten en inspirator over de skills die ik als interieur Designer meeneem vanuit mijn 30 jarige ervaring als sieradenontwerper. Samen met mijn gevoel voor detail vond zij dat mijn dak van mijn hotelontwerp(eindexamenproject) leek op de facetten van een diamant. Onbewust had ik blijkbaar een ontwerp gemaakt vanuit de kijk als juwelen ontwerper. Het logo van mijn vaders sieradengroothandel was het bovenaanzicht van een briljant geslepen diamant. Mijn vader is overleden toen ik 20 was, wat voor mij het moment en keuze was om het familiebedrijf voort te zetten. Als zoon ben ik een onderdeel van hem, dat voelt heel sterk, een facet. Toen viel het kwartje. Gek en bijzonder dat de dingen dan zo kunnen lopen, soms zonder dat je er erg in hebt. Ik heb uiteindelijk voor het Frans gekozen omdat ik mijn tafel, ontworpen en gerealiseerd in het eindexamenjaar, “Le Compas” had genoemd wat “de passer” betekend. En zo is het ontstaan.

In het ontwerpvak draait alles om de klant, de vraag en ben ik de persoon( lees “slijper”) die mag zorgen dat alle facetten uiteindelijk een briljante slijpvorm vormen!

Zoek je ergens een oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…., bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf.

HET FACET
Zijde, platgeslepen oppervlak van gesteente, glas of metaal. O.a. diamant wordt in facetten geslepen door slijpers
HET FACET (beeldspraak)
"De zaak heeft veel facetten"kan worden gelezen als "De zaak heeft veel kanten".
SHARE