Rolf Engelen

Mijn carrière begon kort na het overlijden van mijn vader in 1987 als juwelier en sieradenontwerper in ons familiebedrijf Engelen Juweliers te Nijmegen. Ik volgde mijn vierjarige studie succesvol aan de Vakschool te Schoonhoven. Naast het ontwerpen van sieraden is mijn belangrijkste passie het ontwerpen van in- en exterieurs, lichtoplossingen en meubels. Door mijn in ’t oog springende en functionele designs, gevoel voor materialen en een verrassende kijk op kleur, kreeg ik vaak te horen: “Rolf, jij maakt alles mooier”. Ontwerpen van oplossingen, gevoel voor de juiste stylen zit in mijn DNA, het is voor mij iets heel natuurlijks. Het begon al als klein jongetje toen ik zowel met mijn vader en moeder meeging om kleding te kopen. Ik zocht dan de juiste items uit die dan ook vervolgens werden gekocht. Het is een gave waarvan ik vroeger dacht dat iedereen dat had!

Enkele jaren geleden heb ik het besluit genomen om een andere passie te volgen en heb met succes een driejarige opleiding gevolgd tot interieur en product designer bij Perk-interieur te Eindhoven. Met mijn meubelontwerp uit het eindexamenjaar “Le Compas” ben ik genomineerd geweest voor de Biënnale Interieur te Kortrijk in 2018. Daar ben ik ontzettend trots op!

Ik ben nieuwsgierig naar elke uitdaging en heb in de afgelopen dertig jaar veel ervaring opgedaan met sieradenvormgeving. Ook heb ik diverse projecten inzake bouwen, verbouwen, licht en styling gedaan. Mijn opgedane praktijkkennis helpt me dan ook enorm om een functionele en originele oplossing te bedenken met een hoog gedetailleerd kwaliteitsniveau.

Vooral de juiste balans weten te vinden in een ontwerp vind ik heel essentieel. Daarbij zullen meerdere facetten, zoals mijn liefde voor licht en detail een belangrijke rol spelen. Elk project is een uniek juweel, waarbij uw wensen van grote invloed zijn op het eindresultaat. Voor mij is de opdracht pas geslaagd als u zich er helemaal happy bij voelt.

Tijdens de corona pandemie, mocht ik een sieraad ontwerp maken wat inmiddels is uitgegroeid tot een hele sieradenlijn. Ik ben Alexandra, Carmen, Matty, Ralf en Cielke heel dankbaar dat zij dit vuurtje in mij opnieuw hebben doen vlammen. Mijn dertig jarige juweliers en ontwerp ervaring gecombineerd met de skills van nu. Met passie en liefde ontwerp ik in 3D CAD en print ik de prototypes in 3D. Je vind alles op mijn speciale sieraden website: rolfjewelry.com

Zoek je ergens een sierlijke en functionele oplossing voor? Je bent al heel dichtbij…., bel of app me op 06 337 327 73, of mail naar hello@lafacette.nl . Ons eerste gesprek is geheel vrijblijvend! Groet Rolf.

GEBOORTEPLAATS
Nijmegen
GEBOORTEJAAR
1966
BURGERLIJKE STAAT
Samenwonend, 5 kinderen
WOONPLAATS
Eindhoven
HOBBY'S
Vriendin en alle kinderen, Tennis, Klussen, Discomuziek, Kijken.
SHARE