"Haasje Over" op Strijp-S

Je hebt een droom die werkelijkheid wordt, maar dan?

Dat overkwam dit stel. Beide super creatief en uitgekozen uit honderden om op Strijp-S te gaan wonen in het gebouw “Haasje Over”. Een grote ruime Studio van 50m2 met een heel groot raam van 3m breed waar je lekker in kunt zitten. Maar ja dan ga je kletsen en komen de wensen op tafel. Dan blijkt een grote ruimte toch niet zo handig, sterker nog “helemaal niet wenselijk”. De katten mogen niet op de slaapkamer komen. Er moet een rustplek in zitten waar je niet van buitenaf geprikkeld kunt worden. Veel opbergruimte voor kleding, keukengerei, en het internet bedrijf en ook gesitueerd op een logische plek. Ja waar ga je dit doen en vooral hoe? De architect heeft niet voor niets een studio vormgegeven, met in de brochure een soort stapelbed met daar omheen bergruimte. Vooral open en zichtbaar.

Ik heb al deze facetten toch weer tot een duidelijk en functioneel ontwerp kunnen terugbrengen. Een aparte slaapkamer met aan twee zijden schuifdeuren met daarboven vaste ramen. In een van de wanden weer ruimte voor extra inbouw keukenkasten. In de slaapkamer weer genoeg kastruimte voor kleding en schoenen. In het verlengde van de aanrecht een speciale kast met daarbovenop een soort kattenzolder die doorloopt boven de keukenkastjes. Het grote raam heb ik nog dieper gemaakt, zodat het een extra bank kan worden met daaronder weer opbergruimte. Samen met een van steigerbuizen gemaakte boekenkast annex bureau/keukentafel, led verlichting op rail, kleur en contrasterende kunst is het een hippe en functionele ruimte geworden. De klant was helemaal overdonderd dat dat allemaal kon.

Wil jij ook graag hulp bij het creëren van jou/jullie ideale studio, loft of woning? Dat kan. Bel of stuur een bericht naar 06 337 327 73 of mail me en samen komen we verder: rolfengelen@lafacette.nl 

OPDRACHT
Creëer van een Studio van 50m2 een hip 2-kamer appartement
UITDAGING
De katten mogen niet op de slaapkamer kunnen komen. Er moet veel opbergruimte komen met een logische plek en er moet een rustplek zijn, waar je geen prikkels van buitenaf signaleert.
MATERIAAL
Hout en verzinkt staal
UITVOERING
Zoveel mogelijk in eigen beheer
IDEE & COPYRIGHT
Rolf Engelen
AFBEELDINGEN/KUNST
PichiAvo & Rubens
SHARE